O industrie macabră patronată de Partidul-Stat: Vânzarea cetățenilor „pe bucăți”

„Petalele Păcii” în școli la Soroca, Republica Moldova
mai 25, 2018
”Petalele Păcii” în centrele comunitare din Chișinău
iunie 2, 2018
trueimage

”O femeie însărcinată în luna a 7-a a fost atârnată de o grindă. Ambele mâini i-au fost legate cu o frânghie aspră care a fost trecută peste un scripete ataşat de grindă. Taburetul pe care stătea a fost îndepărtat, aşa că femeia a rămas suspendată în aer. Grinda se afla la 3-4 metri înălţime. Un capăt al frânghiei era ţinut de gardieni. Când trăgeau de frânghie, femeia era suspendată în aer; îndată ce dădeau drumul frânghiei, victima cădea. Această femeie însărcinată a fost torturată în felul aceasta până când a avortat. Şi mai crud e faptul că soţul ei a fost forţat să o privească agonizând, în timp ce copilul lor nenăscut îşi găsea sfâşitul sub ochii săi.”


Povestea de mai sus nu e desprinsă dintr-un film de groază, ci s-a întâmplat în zilele noastre, în lagărul de muncă forţată Wanjia din China şi nu este vorba despre un caz singular.

Asemenea doamnei care şi-a pierdut copilul şi a văzut moartea cu ochii, milioane de oameni nevinovaţi au căzut victime unei campanii de o brutalitate care sfidează orice raţiune omenească, doar pentru că practicau Falun Gong (sau Falun Dafa) – o formă tradițională de exerciții de „qigong” ce are la bază învățături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță.

Totul a început în toiul nopţii, pe 20 iulie 1999, când, ascunşi sub vălul întunericului, în întreaga Chină, miliţienii au târât zeci de mii de oameni din pat şi i-au băgat cu forţa în dube. Mulţi au fost duşi în închisori, lagăre și centre de detenție. Când acestea s-au umplut, au fost duşi pe stadioane. La 10 ani dupa masacrul din Piata Tiananmen, China era din nou întoarsă pe dos la ordinul unui dictator nemilos…


Au urmat anchete extrem de brutale, după tipicul regimului dictatorial de la Beijing. Iar în săptămânile care au venit, aparatul de represiune a reuşit să aresteze un număr uriaș de oameni, care s-au trezit peste noapte pe lista neagră a Partidului Comunist Chinez (PCC).

Ce vină aveau? Nici una, de fapt. Dimpotrivă. Erau oameni care aspirau să devină mai buni, căci practica Falun Dafa, pe lângă exerciţii fizice meditative, îi îndrumă pe cei care o urmează să respecte în viaţa lor de zi cu zi principii morale universale şi să încerce să fie mai altruişti. Erau oameni care, în orice țară normală, ar fi fost apreciați. Nu însă și-n China aflată sub dictatură. „Vinovați” doar că deveniseră mulți, mult prea mulți pentru paranoia și dorința de control absolut ale dictatorului care conducea țara, practicanții Falun Gong au devenit ținta unei persecuții nemiloase.

Șeful regimului comunist de la Beijing a dezlănțuit iadul la adresa lor. Nu a contat ca erau simpli cetățeni care doar încercau să fie mai buni și mai sănătoși și își vedeau liniștiti de serviciu și de vietile lor în societate. In viziunea bolnavă a lui Jiang Zemin, principiile morale promovate de Falun Gong nu aveau ce căuta în societea condusă de un regim care are la bază principii precum violența și lupta de clasă.


Nu de putine ori politicienii – fie ei din Est sau din Vest – se întorc împotriva propriilor cetățeni din interese meschine. Însa, ceea ce s-a întâmplat – și se întamplă încă în China – întrece cele mai bolnave și crude scenarii din lume.

Cum a început totul?

Pe 13 mai 1992, într-o şcoală modestă din nord-estul Chinei, a început să fie predată pentru prima dată în public Falun Dafa, o practică tradițională de „qigong” cu rădăcini străvechi care avea să producă schimbări profunde în China modernă.

Cum practica era gratis și foarte eficientă, nu a durat mult până când parcurile de pe tot cuprinsul Chinei au ajuns să fie pline de oamenii care făceau exerciţiile cu mișcări line ale Falun Dafa şi, mai important, care încercau să îşi conducă viaţa de zi cu zi urmând principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Pentru că esenţa învăţăturilor Falun Dafa este tocmai respectarea acestor trei valori universale care stau la baza moralităţii în întreaga lume și aduc celor ce practică armonie, calm interior, optimism şi totodată o înţelegere profundă a vieţii şi a mediului din jurul lor.


În doar 7 ani de la prezentare, Falun Dafa era practicată – potrivit statisticilor oficiale ale Guvernului de la Beijing – de 70 până la 100 de milioane de chinezi și numărul continua să crească cu o viteză incredibilă.


Beneficiile aduse societăţii erau de necontestat: având parte de o sănătate mai bună, practicanţii nu împovărau sistemul medical al Chinei. Munceau mai mult, erau sârguincioşi şi, în virtutea principiilor promovate de şcoală, erau responsabili şi aveau grijă de cei din jur. N-a contat însă că societatea beneficia de pe urma lor. În momentul în care numărul chinezilor care practicau Falun Dafa l-a depăşit pe cel al membrilor Partidului Comunist Chinez, dictatorul Jiang Zemin a dat ordin ca mişcarea să fie eradicată prin orice mijloace necesare.


Astfel a fost creat Biroul 6-10, un organism extrajudiciar de tip Gestapo, specializat în coordonarea persecuţiei împotriva Falun Dafa pe tot cuprinsul ţării. A urmat, în stilul consacrat de comuniști, o campanie de propagandă masivă, la nivel naţional, care viza defăimarea practicii, precum şi o întreagă pleiadă de acţiuni specifice campaniilor de epurare – crime, torturi, violuri etc.


De atunci – din 20 iulie 1999 – au trecut peste două decenii de când regimul politic chinez îşi asupreşte propriii cetăţeni. iar persecuția nu s-a terminat. Chiar și în aceste clipe, viaţa multora atârnă de un fir de ață: de o bătaie în uşă care să-i ducă în vreo puşcărie, de o altă anchetă violentă, sau de o nouă tortură care să le aducă moartea.

Un Nou Tip De Crime Contra Umanității

Campania de epurare desfăşurată de PCC împotriva zecilor de milioane de practicanţi a culminat cu dezvoltarea unei industrii bazate pe jaful de organe de la prizonierii de conştiinţă, vânzarea organelor pentru transplanturi aducând regimului de la Beijing miliarde de dolari.


Vă invităm să urmăriţi documentarul Genocidul Medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China


Deşi insuficient mediatizat din varii interese (politice, economice etc.), subiectul a produs o serie de reverberaţii la nivel internaţional. Cea mai recenta evolutie a avut loc pe 4 mai 2022, cand Parlamentul European a adoptat o  noua rezoluţie prin care „îşi exprimă îngrijorarea serioasă cu privire la rapoartele privind recoltarea persistentă, sistematică, inumană şi susţinută de stat de organe de la prizonierii din Republica Populară Chineză şi, mai precis, de la practicanţii Falun Gong”.

Este doar una din numeroasele rezoluţii adoptate la nivel internaţional. Desigur, aceste acte au doar o valoare simbolică. Realitatea este că, în ciuda faptului că vorbim de crime care le egalează și chiar depășesc pe cele ale naziștilor, nu există cu adevărat voința politică la nivel internațional ca acest subiect să fie adresat proporțional cu gravitatea sa.
Multi actori-cheie din Vest fac afaceri mari cu regimul de la Beijing și preferă să închidă ochii la crime, sau doar să le condamne formal. Într-o lume tot mai înclinată spre profit, discuțiile despre drepturile omului au devenit mai degrabă „teoretice” și ipocrite.

Vă invităm să semnați petiția pentru oprirea genocidului aici.

Rezistență Fermă: Un Exemplu de Demnitat

În ciuda persecuţiei conduse de PCC, Falun Dafa s-a extins în peste 100 de țări, pe toate continentele, fiind apreciată drept o comoară a culturii tradiționale a Chinei. De-a lungul vremii, a primit mii de premii şi onoruri pentru contribuţia adusă omenirii prin principiile şi beneficiile sale.


Practicanţii Falun Dafa au dat, întregii lumi, un exemplu de curaj şi demnitate prin rezistenţa lor în faţa brutalităţii regimului comunist. În ciuda unor presiuni inimaginabile, ei nu au renunțat la Adevăr, Compasiune și Toleranță, valori în care ne putem regăsi cu toții, indiferent de țara în care trăim, și nici nu au acceptat pasiv abuzurile unui regim criminal. Au rezistat pașnic, dar ferm, și-au pus viața în joc pentru a-i ajuta pe cei aflați prin pușcării sau persecutați în tot felul de moduri, precum și pe restul chinezilor să nu participe din cauza propagandei la comiterea de fapte rele, pentru care, fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, trebuie să plătim.

Mulţi dintre practicanți, asumându-şi riscuri personale, au lucrat neobosit atât în China, cât și la nivel internațional, pentru a expune şi a opri atrocităţile. Și fac asta, fără încetare, de peste două decenii.

Iar în urma acestor eforturi neîncetate, mulţi chinezi din toate categoriile sociale au reuşit să vadă dincolo de minciunile şi propaganda defăimătoare a PCC şi nu de puţine ori au luat atitudine în mod concret pentru susţinerea practicanţilor Falun Gong. Mai mult, unii dintre cei care îi persecutau pe aderenţii Falun Dafa, înșelați fiind de propaganda PCC, şi-au schimbat radical atitudinea: mulți dintre membrii forţelor de ordine şi funcţionari din anumite localităţi protejează acum în mod activ rezidenţii care practică Falun Dafa şi refuză să-i aresteze pentru activităţile lor de informare a publicului.

Expunerea atrocităţilor a declanşat, de asemenea, în interiorul Chinei un val imens şi constant de demisii din Partidul Comunist Chinez şi din organizaţiile sale afiliate, fapt ce a cutremurat din temelii regimul roşu. Până acum peste 350 de milioane de chinezi au decis să renunțe la adeziunea lor.

Vremurile se schimbă, roţile Istoriei se învârtesc. Jiang Zemin – pe vremuri unul dintre cei mai temuţi casapi ai Chinei – și toți acoliții săi vor trebui la un moment dat să dea socoteală pentru crimele lor.

Iar povestea practicantilor Falun Gong încă nu s-a terminat. Ei nu sunt victime, cum ar fi vrut Partidul Comunist Chinez, ci eroii zilelor noastre, cei care, prin exemplul lor, au arătat că Teroarea, oricat ar fi de dură și de neagră, nu poate stinge Lumina din noi. Au arătat că Adevărul, Compasiunea și Toleranța sunt mai puternice decât orice formă de Rău. Prin curajul și bunătatea lor, ei sunt o sursă de inspirație pentru noi toți.


Și noi, românii, putem lua poziție și cere oprirea persecuției împotriva practicanților Falun Gong. Vă puteți aduce contribuția prin semnarea acestei petiții online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.