Cum să confecţionăm o floare de lotus din hârtie

 

Florile lotus din hârtie sunt expresia simplității, fiind ușor de confecționat. Practicanții Falun Dafa le oferă cu drag celorlalți, ca simbol al purității și frumuseții acestei practici și pentru a-i încuraja pe oameni să păstreze în inimă principiile: 真 Adevăr, 善 Compasiune, 忍 Toleranţă.

Prin intermediul proiectului ‚Petalele Păcii’ putem învăţa împreună să confecţionăm şi să dăruim flori de lotus din hârtie, pe care le vom împături cu gânduri bune către toţi copiii care întâmpină greutăţi precum micuţa Fadu care şi-a pierdut tatăl.

Fiecare floare astfel făcută este un simbol al speranţei!

Pentru a realiza un lotus de hârtie vom avea nevoie de următoarele: hârtie colorată, un elastic mic (pentru brăţări), sfoară și o etichetă perforată la un capăt, care poate fi înlocuită și cu o hârtie pe care este scris un mesaj.

​Pregătire:

Putem obţine bucăţile de hârtie din care vom confecţiona lotusul, împărţind o coală A4, poziţionată vertical (portret), în 3 părţi egale. După tăierea celor 3 părţi, îndoim fiecare parte în jumătate pe lungime, apoi din nou în jumătate şi apoi din nou în jumătate. Tăiem bucăţile rezultate şi vom obţine bucăţelele de hârtie din care vom face lotusul. Dimensiunea dreptunghiurilor poate fi schimbată în funcție de dimensiunea dorită a florii.
Opt din cele doisprezece bucăți de hârtie (ne putem imagina că ele sunt de culoare argintie și roz) sunt folosite pentru a face două rânduri de petale, iar celelalte patru (verzi) sunt folosite pentru a face un rând de frunze.

Instrucțiuni:

​PASUL 1: Îndoim petalele

Îndoim bucăţile de hârtie în jumătate, paralel cu latura cea mai lungă, obţinând o îndoitură centrală. Apoi, cele patru colțuri se îndoaie în interior, ca și cum am face o bărcuță. Cele două laturi mai lungi se îndoaie înspre interior (până la îndoitura centrală), după care îndoim bucata de hârtie în exterior pe îndoitura centrală (adică executăm îndoitura centrală în sens invers decât cel în care am făcut-o iniţial). Se execută aceiaşi paşi pentru toate cele 12 bucăţi de hârtie, cu menţiunea că la frunze nu se mai face ultimul pas (bucata de hârtie nu se mai îndoaie în exterior, îndoitura centrală rămâne aşa cum am făcut-o iniţial).

​PASUL 2: Punem toate bucățile de hârtie împreună

Luăm o frunză şi o punem în interiorul unei petale (petala roz, în imaginea alăturată). Apoi luăm a doua petală (petala argintie, în imaginea alăturată) şi, în interiorul ei, introducem complet frunza şi prima petală. Repetăm aceiași paşi cu celelalte frunze şi petale.
La sfârşit vom avea 4 grupuri identice de bucăți de hârtie a câte o frunză şi 2 petale fiecare. Legăm cu un elastic la mijloc, toate cele 4 grupuri împreună, ca în imaginea alăturată.

​PASUL 3: Facem o steluţă

Întoarcem legătura cu petalele în sus şi o despărţim în 8 direcţii, ca o steluţă. În acest moment putem verifica și dacă elasticul cu care am legat floarea este la mijloc.

Puteți, de asemenea, urmări instrucțiunile video mai jos: