Povestea reală

 

Cum au luat naştere ‚Petalele Păcii’?

‚Petalele Păcii’ s-au născut din dorinţa unei mame şi a fetiţei sale, Fadu, de a ajuta copiii, victime ale persecuţiei împotriva Falun Gong ce are loc în China. Iată povestea lor!

 
 

În China, familia fetiţei Fadu, practica Falun Gong 法輪功 (sau Falun Dafa 法輪大法), o practică tradiţională chineză, ce include exerciţii fizice lente de qigong, meditaţia şi un cod moral bazat pe principiile 真 Adevăr, 善 Compasiune, 忍 Toleranţă.

Efectele puternice ale practicii precum îmbunătăţirea semnificativă a sănătăţii, a stării de bine şi atingerea liniştii interioare au determinat o popularitate fără

precedent în rândul chinezilor. Din China, practica s-a răspândit în întreaga lume, fiind acum prezentă în peste 110 ţări.

Cu toate acestea, în ţara de origine, China, datorită popularităţii fără precedent de care s-a bucurat această practică, (1 din 12 chinezi practica Falun Gong în 1998), autorităţile chineze au început persecutarea cruntă a celor care practicau în iulie 1999.

După începerea persecuţiei, aflat în China împreună fetiţa şi soţia, tatăl lui Fadu a scris o scrisoare către Biroul de Petiţii din capitala Chinei, Beijing, în care explica modul în care Falun Gong l-a ajutat pe el şi familia sa și că este o neînțelegere și o nedreptate ca o astfel de practică pașnică să fie interzisă. La scurt timp după ce a scris scrisoarea, autorităţile chineze l-au arestat. De atunci, Fadu nu şi-a mai văzut niciodată tatăl. Făcându-şi griji pentru siguranța lui Fadu, Jane s-a întors cu ea în Australia, acolo unde locuiau de ceva timp.

În luna iulie 2001, după luni de îngrijorări şi întrebări dacă soţul ei este bine, Jane a descoperit într-un raport de pe Internet că acesta fusese ucis. Îndurerat de tragedia familiei, bunicul lui Fadu a murit la scurt timp, iar mătuşa lui Fadu a fost trimisă într-un lagăr de muncă forţată pentru că practica Falun Gong.

Ajunse în acest punct de răscruce a vieţilor lor, Fadu Dai și mama ei, Jane Dai, au înfruntat durerea şi au luat o hotărâre curajoasă, aceea de a-şi face cunoscută povestea oamenilor din întreaga lume, în speranța că alți copii nevinovați nu vor mai trebui să sufere la fel ca Fadu.

 
 
mhw193e14
Fadu alături de tatăl și mama sa.
 

Astfel s-a născut în anul 2003 proiectul ‚Petalele Păcii’, când Fadu avea 3 ani.

De atunci, deşi micuţă, Fadu a călătorit în mai multe țări decât noi am spera să călătorim în întreaga noastră viață! Fadu a însoțit-o pe mama ei, Jane Dai, în peste 40 de țări din întreaga lume. Fiecare călătorie a fost în același scop: să spună povestea tatălui lui Fadu, Chengyong Chen, un om blând şi bun, care a fost ucis în China, pur și simplu pentru că a urmat valorile Adevăr, Compasiune și Toleranță.

Astfel, împreună, Fadu şi Jane Dai, au continuat să vorbească despre tragedia cu care se confruntă milioane de practicanți Falun Gong din China, în speranța că acest lucru poate ajuta la oprirea acestor suferinţe. Prin intermediul lor, vocea a milioane de copii nefericiţi din China a ajuns la oamenii de rând, la comunităţi, organizaţii şi autorităţi în zeci de ţări.

Şi în prezent... proiectul ‚Petalele Păcii’ continuă să crească şi să înflorească în întreaga lume. Fiecare floare este un simbol al speranţei că persecuţia inumană din China împotriva Falun Gong va lua sfârşit.