Ce este Falun Gong?

 

Falun Gong 法輪功, cunoscut şi sub numele de Falun Dafa 法輪大法, este o practică de autodisciplină interioară având adânci rădăcini în cultura tradiţională chineză.

Filosofia Falun Gong include valori budiste, taoiste şi confucianiste, pune mare accent pe moralitate, este eminamente non-violentă şi orientată către compasiune şi întrajutorare umană. Ea consideră principiile Adevăr (眞), Compasiune (善), Toleranţă (忍) ca fiind calităţile fundamentale ale universului.

Partea de exerciţii fizice a Falun Gong presupune efectuarea a patru exerciţii cu mişcări lente, de qigong, şi un exerciţiu de meditaţie.

 

 

Datorită exerciţiilor fizice şi a filosofiei de viaţă, Falun Gong are efecte puternice în îmbunătăţirea sănătăţii, eliberarea de stres şi atingerea liniştii interioare.

Falun Gong a fost prezentat pentru prima dată publicului larg în China în anul 1992, de către domnul Li Hongzhi. De atunci, s-a răspândit rapid, atât în China, cât şi în afara ei, fiind în prezent practicat şi apreciat în peste 110 ţări.

Falun Gong este o practică gratuită, organizată pe bază de voluntariat. Este accesibilă oricărei vârste, fiind practicată de copii mici (de 3 ani), precum şi de bătrâni de peste 90 de ani.

O introducere completă în practica Falun Dafa, cărțile Falun Dafa, materialele audio și video, datele persoanelor de contact se pot accesa gratuit la ro.falundafa.org


 
 

De ce este Falun Gong persecutat în China?

În numai câţiva ani de la apariţia sa, Falun Gong a devenit extrem de popular în China, o ţară în care ideologia ateistă a partidului comunist şi puterea totalitară au înăbuşit credinţele şi valorile tradiţionale. La sfârşitul anului 1998, guvernul chinez estimează numărul de practicanţi ca fiind între 70 de milioane şi 100 de milioane. Numărul îl depăşeşte pe cel al membrilor Partidului Comunist Chinez. Cifra este şocantă pentru autorităţi. Drept urmare, liderul de atunci al Chinei, Jiang Zemin, începe să se teamă de popularitatea Falun Gong.

La 10 iunie 1999 este înfiinţat Biroul 610 – organ independent în interiorul Partidului şi al guvernului, similar Gestapo-ului din Germania nazistă. Scopul său unic este acela de a elimina Falun Gong.

Persecuţia începe la 20 iulie 1999, împreună cu o campanie masivă de defăimare a Falun Gong de către mass-media controlată de stat. Se dă următorul ordin: „Distrugeţi-le reputaţia, ruinaţi-i financiar şi eliminaţi-i fizic!” În perioada imediat următoare, în China s-a înregistrat o vastă campanie de arestări în masă (zeci de mii de persoane), urmată de detenţii arbitrare şi un număr impresionant de decese în arestul poliţiei. Falun Gong a devenit grupul cel mai aspru persecutat de către regimul de la Beijing, alături de tibetani, uiguri, catolici, democraţi, jurnalişti, avocaţi de drepturile omului etc.

Această persecuţie, transformată într-un genocid, continuă şi în momentul de faţă şi reprezintă unul dintre cele mai grave cazuri de încălcare a drepturilor omului existente la ora actuală în lume.

Genocidul împotriva Falun Gong din China a ajuns să ia forme de neimaginat: în anul 2006 comunitatea internaţională a aflat că practicanţii aflaţi în centrele de detenţie chineze sunt folosiţi pe scară largă, pe întreg teritoriul Chinei, pentru recoltări forţate de organe pentru transplanturi ce aduc câştiguri enorme statului, fiind ucişi la cerere în acest scop.

Copiii sunt victimele cele mai firave ale genocidului din China. Mii de copii au rămas orfani; unii au ajuns pe străzi, fără niciun ajutor sau trăiesc în condiţii mizere, în timp ce părinţii se află în centrele de detenţie; alţii au fost daţi afară din şcoli din cauză că părinţii practică Falun Gong. Alţii au fost supuşi în mod direct abuzurilor poliţiei şi chiar ucişi de autorităţi, cel mai mic fiind un bebeluş de 9 luni.

Materialul video de mai jos ilustrează această cruntă realitate:

 
 

Puteţi ajuta semnând petiţia de la:

Apel.FalunDafaRomania.net

Mai multe informații la:

ro.faluninfo.eu