Micuța Fadu

 

Povestea micuţei Fadu

Proiectul „Petalele Păcii” a fost inspirat de povestea unei fetiţe chineze pe nume Fadu, la vremea când aceasta avea doar 3 ani.

Iată povestea ei:

 
 

Fetița s-a născut în Australia. Numele ei este Fadu.

Mama şi tatăl ei veniseră în Australia dintr-o ţară foarte frumoasă din Est.

Această ţară din Est are munţi foarte înalţi şi animale exotice, precum tigri și urși panda și lacuri pline cu flori de lotus fermecătoare.

Ea are atât de multe comori minunate, iar oamenii care trăiesc în ea ei au creat, în trecut, una dintre cele mai vechi şi mai frumoase culturi din întreaga lume.

Când Fadu era mică, ea a plecat din Australia ca să viziteze această ţară a părinţilor ei numită China.

O parte din familia ei încă locuia acolo: unchi, mătuși şi dragul ei bunic.

Familiei lui Fadu îi plăcea să facă multe lucruri împreună. Mâncau mâncăruri tradiţionale chinezeşti cu beţişoarele, se plimbau împreună, vizitau piețele locale şi în fiecare dimineaţă practicau nişte exerciţii fizice chinezeşti foarte vechi, numite Falun Gong.

Aceste exerciţii cu mişcări line, de întindere a corpului, au făcut ca familia lui Fadu să fie foarte sănătoasă, mai ales bunicul lui Fadu care s-a făcut bine după ce fusese bolnav pentru o lungă perioadă de timp.

Însă aceste exerciţii foarte vechi chinezeşti purtau cu ele şi puterea imensă a trei principii: Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Aşa că Fadu şi familia ei au ajuns să fie o familie cu adevărat fericită pe măsură ce deveneau mai cumsecade, mai răbdători şi mai sinceri unul cu celălalt.

Aceste principii erau ca nişte semințe de bunătate în inimile lor, care într-o zi aveau să înflorească în ceva minunat.

Din păcate, această ţară îndepărtată era condusă de un om rău care a devenit invidios că atât de mulţi oameni din ţara lui practică acele exerciții în parcuri; şi omul acela rău a poruncit să se schimbe unele reguli.

Dintr-o data, nimeni nu a mai fost lăsat să facă aceste exerciții line. Familia lui Fadu s-a întristat foarte tare şi nu putea înțelege de ce nu li se mai dădea voie să facă exercițiile.

Așa că tatăl lui Fadu a scris o scrisoare acelui conducător al Chinei în care îi spunea cum el şi familia lui au devenit mai sănătoși și că se străduiau să fie oameni mai buni tocmai datorită exerciţiilor Falun Gong şi principiilor purtate de ele.

Cu toate acestea, conducătorul cel rău a refuzat să înțeleagă și a trimis câțiva oameni răi să-l ia pe tatăl lui Fadu.

Fadu și mama ei au fost foarte supărate, mai ales că nu ştiau unde l-au dus acei oameni pe tatăl fetiţei şi cum să îl găsească. Au hotărât apoi să se întoarcă în Australia, acolo unde era casa lor, şi să aștepte vreo veste despre tatăl lui Fadu.

Şi-au luat rămas bun de la rude, de la unchi, mătuşi şi de la bătrânul bunic şi au părăsit ţinutul acela îndepărtat cu speranţă că într-o zi se vor întoarce.

Lui Fadu și mamei ei le era foarte dor de tatăl lui Fadu şi de restul familiei lor şi îşi făceau griji pentru cei rămaşi în China. Lumea le părea acum întunecată, ca şi cum se aflau pe fundul unui lac întunecat din care nu aveau cum să iasă.

Şi atunci, mama lui Fadu şi-a amintit de lotuşii care împodobesc lacurile din China. Ele încep prin a fi nişte seminţe mici în noroiul de pe fundul iazului, dar pot creşte din noroi spre soare, până ajung la suprafaţa apei unde devin nişte flori minunate.

După ce s-au simţit foarte triste pentru un timp, Fadu și mama ei au decis că nu vor să trăiască ca și cum ar fi pe fundul unui iaz plin de noroi.

Au încetat să se mai gândească la propria lor nefericire şi s-au gândit la toţi copiii şi oamenii din lume care ar putea fi trişti datorită lucrurilor care li s-au întâmplat.

Gândindu-se la ceilalţi, compasiunea și bunătatea lor au crescut. Aşa că ele au hotărât să le spună oamenilor povestea lor și să împartă cu ei speranța pentru un viitor mai bun.

Fetiţa Fadu şi mama ei au călătorit în jurul lumii pentru a împărtăși oamenilor cât e de preţios să fii sincer, bun şi răbdător.

În acest fel, ele au putut împărţi seminţele bunătăţii copiilor de pretutindeni.

Fadu și mama ei au simţit că nu mai sunt singure pentru că atât de mulți oameni au încercat din inimă să le aline. La rândul lor, ele au fost în stare să-i aline pe alții.

Era ca și cum soarele a început să străbată prin nori și semințele mici de bunătate au început să crească. Crescând, nu a mai rămas nici măcar o singură urmă de noroi, pe măsură ce ele s-au transformat în cele mai frumoase şi minunate flori de lotus văzute vreodată!

Ele străluceau în soare ca „Petale ale păcii”, oferind prietenie și speranță copiilor din întreaga lume. Curând va exista câte un lotus pentru fiecare copil!

 
 
mhw193e14
Fadu alături de tatăl și mama sa.