Republica Moldova: Practicanții Falun Dafa susţin prezentări la Asociația Civică, Școala de Medie și Asociația Surzilor

O industrie macabră patronată de Stat: Vânzarea cetățenilor „pe bucăți”
mai 25, 2016
„Petalele Păcii” în şcolile moldoveneşti
ianuarie 27, 2018
 

Festivalul Civic a avut loc pentru a cincea oară în Republica Moldova pe 29 și 30 septembrie 2017. Festivalul promovează cele mai bune practici și povestiri de succes care influenţează schimbările sociale, economice și politice din Republica Moldova. Scopul este de a sprijini pe cei implicați în rezolvarea problemelor sociale.

Grupul Falun Dafa, printre cele mai active organizații din Republica Moldova, a participat pentru a treia oară. Practicanții au distribuit informații despre practica chineză de cultivare a minţii şi corpului, Falun Dafa, și despre persecuția adepților acestei practici în China ce durează de peste 18 ani. În cadrul festivalului, doritorii au putut învăţa să confecţioneze flori de lotus din hârtie.

Vizitatorii standului Falun Dafa au condamnat persecuția și au fost încântați să primească o floare de lotus de hârtie în memoria victimelor persecuției. Practicanții au cunoscut şi reprezentanţi ai altor organizații neguvernamentale, prilej cu care reprezentanţii Asociației pentru surzi i-au invitat pe practicanți la sediul lor să le prezinte membrilor lor cum se fac florile de lotus din hârtie.

 

Proiectul "Petalele păcii" într-o școală rurală

La 6 octombrie 2017, un grup de practicanți Falun Dafa au mers la Școala Generală Anton Moraru din satul Pistruieni din județul Telenesti, unde au ținut o lecție în cadrul căreia copiii au putut învăţa să confecţioneze flori de lotus și au ascultat povestea lui Fadu, o fetiță care și-a pierdut tatăl în persecuția împotriva Falun Dafa din China.

Aproape 100 de copii au confecţionat flori de hârtie în timp ce au ascultat povestea tristă a fetiței chineze și mulți dintre ei au vrut să facă o a doua floare pentru cei dragi de acasă. Directorul adjunct a afirmat că și copiii cei mai problematici au fost foarte atenți, ceea ce se întâmplă foarte rar în acea școală, unde majoritatea copiilor provin din medii defavorizate. Practicanții au făcut, de asemenea, un cadou școlii, donând zece cărţi „Povestea Lotusului”, scrisă de o practicantă ucraineană.


 

Directorul adjunct a spus că și copiii cei mai problematici au fost foarte atenți, ceea ce era foarte rar în acea școală, unde majoritatea copiilor provin din medii defavorizate.

 

Lecție de Flori de Lotus pentru surzi

La invitația asociației surzi, practicanții Falun Dafa au prezentat practica și au învățat participanții cum să facă o floare de lotus pe 25 octombrie 2017. Aproape 50 de participanți au primit o introducere în practica chineză, beneficiile ei și de ce este persecutată. Toți au făcut apoi flori cu hârtie colorată. La final, trei practicanți au demonstrat exercițiile. Chiar dacă majoritatea participanților nu au putut auzi muzica, ei păreau să simtă energia și pacea pozitivă care decurg din mișcările de exerciții. Unii dintre ei s-au ridicat și au imitat.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.